
Čokoládová buchta
Ingredience:
cukr moučka 22 dkg
hera 12,50 dkg
kakao 4 lžíce
kokos strouhaný 15 dkg
máslo 12,50 dkg
mléko 250 ml
olej 2 lžíce
polohrubá mouka 30 dkg
prášek do pečiva 1 kus
rum 2 lžíce
vejce 2 kusy
voda 2 lžíce
Postup přípravy:
Těsto zaděláme ručně v míse. Nejdříve smícháme suché ingredience, tzn. polohrubou mouku, cukr moučka (15dkg), 2 lžíce kakaa a prášek do pečiva. Poté přídáme měkkou heru, mléko, vejce a olej. Pořádně promícháme a dáme péct na vysypaný plech do trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 30 minut, až těsto nelepí na špejli. Během této chvíle připravíme polevu na buchtu. Opět v míse smícháme suché ingredience a to: cukr moučka (7dkg) a 2 lžíce kakaa. Poté přidáme horkou vodu, měkké máslo a rum. Vystydlou buchtu potřeme polevou, přejedeme vidličkou a posypeme kokosem.
Příloha:
Buchta se výborně hodí ke kávě či kakau.